44 virtolaista altistunutta karanteenissa

Virtain kaupunki tiedotti lauantaina 6. helmikuuta internetsivuillaan, että yksi Virtain keskustan alakoulun alaluokista on asetettu karanteeniin yhden oppilaan koronatuloksen vuoksi. Kyseessä on Rantatien koulun 1B luokka.

Vaikka koulussa on pääsääntöisesti käytetty hengityssuojaimia, on katsottu tarpeelliseksi asettaa koko luokka karanteeniin.

Tänään maanantaina 8. helmikuuta altistuneiden määrä on täsmentynyt 44 henkilöön. Tämän lisäksi karanteenissa on ulkopaikkakuntalaisia.

Virtain kaupunginjohtaja Juha Viitasaaren mukaan altistumisten määrittelyt on harkittu tarkkaan ja mieluummin varovaisuutta korostaen.

– Altistumistilanteet on pystytty kartoittamaan hyvin ja koululla on muuten ryhdytty erityistoimenpiteisiin tämän johdosta. Jos tartunnat laajenevat, tullaan harkitsemaan etäkoulua. Siihen on varmasti tarve, jos useita uusia tartuntoja varmistuu, kertoo Viitasaari.

Hän mainitsee, että peruskoulussa etäkouluun siirtyminen ei ole aivan yhtä helppo päätös kuin esimerkiksi lukiossa, jossa lukiolaki sen mahdollistaa.

Hallinto- ja tartuntatautilääkäri voi kuitenkin tartuntatautilain perusteella määrätä koulut etäopiskeluun, jos tautitilanne sitä edellyttää.

– Tästä viisastutaan varmasti lähipäivinä, kun loppuviikon testeistä saadaan tuloksia ja samoin nyt altistuneiden oppilaiden seulontatestien tulosten myötä.

Kaupungin tiedote on kokonaisuudessaan luettavissa:

https://www.virrat.fi/ajankohtaista/?newsid=1360&newstitle=Koululuokka+asetettu+karanteeniin+korona-altistumisen+vuoksi

Uutista on päivitetty 9.2. kello 9.24.