Ainalan toiminta täytti 50 vuotta

Ainalan toiminnan 50-vuotisjuhlassa kuultiin muun muassa Elvin ukkoja. Kutsuvieraina oli asunto- ja palvelukeskuksen entisiä työntekijöitä.

– Sinä aikana kun Ainalan toimintaa on harjoitettu, vanhushuolto on kokenut isoja muutoksia. Kun tänne on tullut asiakkaita ensimmäisen kerran, niin suurin osa laittoi itse ruokansa. Malli on muuttunut niin, että kaikki käyvät syömässä ruokalassa. Keittiön toimintaa on kehitetty eteenpäin, ja ruokaa tarjotaan ulkopuolisillekin. Asukkaiden tarpeet huomioiden palveluita ja toimintaa on kehitetty sillä tavalla, että täällä on tehostettua palvelua, Ainala ry:n hallituksen puheenjohtaja Seppo Pirttiniemi avasi vuosikymmenten tuomia muutoksia Ainalan toiminnan 50-vuotisjuhlassa.

Ainalan entinen toiminnanjohtaja Taina Vaisto kertoi, kuinka Virroille puuhattiin takavuosina yksityistä vanhainkotia. Tuolloin apteekkari Aino Tikkasen suurena haaveena oli muuttaa apteekkitalonsa pienimuotoiseksi vanhainkodiksi. Nykyisen Osuuspankin kohdalla oleva kiinteistö osoittautui kuitenkin epäkäytännölliseksi liikuntarajoitteisille henkilöille.

– Valmis Ainala vihittiin 15. tammikuuta 1969, jolloin sosiaaliministeri Anna-Liisa Tiekso piti vihkiäispuheen. Ainalan toiminta oli periaatteelliselta puoleltaan muotoutunut jo ennen talon valmistumista. Suuntaviivat ja toteuttamismallit olivat tiedossa, vain niiden käytäntöön soveltaminen puuttui. Ensimmäisten asukkaiden myötä toiminta sai monimuotoisen sisältönsä ja ilmeensä, Vaisto taustoitti.

Lue lisää Suomenselän Sanomista 28.2.