Ajokortin uusiminen mahdollistaa lounasreissut Perinnekylään

95-vuotiaan Kalervo Kangasahon mielestä nykyinen pieni ajokortti on kuin pankkikortti. – Se menee sievään tilaan. Ajokortti ei kelpaa enää pankissa henkilöllisyystodistukseksi, vaikka eduskuntavaaleissa vielä kävi. Seuraavissa vaaleissa se ei varmaan enää kelpaa, hän ennakoi.

Virtolainen Kalervo Kangasaho uusi ajokorttinsa helmikuussa juuri ennen 95:ttä syntymäpäiväänsä seuraavaksi viideksi vuodeksi eteenpäin. Terveyskeskuksen ja lääkärin testit läpäistyään Kangasaho suoritti ajokokeen Virtain Liikenneopistossa.

– Läpäisin sitten kuitenkin insinööriajon. Uudella autolla oli hyvä ajaa inssikokeessa. Moni ikäihminen ei uskalla mennä kokeeseen, sillä ei siellä omalla autolla saa ajaa, Kangasaho tietää.

Ensimmäisen ajokorttinsa Kangasaho hankki vuonna 1955 Seinäjoella. Kyseessä oli kuitenkin moottoripyöräkortti, joka on myös edelleen voimassa. Omaa pyörää häneltä ei enää löydy.

– Menneinä vuosina moottoripyöräkortilla sai ajaa myös traktoria, mutta nykyään se ei onnistu. Ajat muuttuvat. Olen pitänyt kortin kaiken varalta, kun en tiedä milloin lähden moottoripyöräilemään.

Kalervo Kangasaho on ajanut ajokortin hankittuaan Helsingin lähistöllä sekä Pohjois- ja Länsi-Suomessa. Nykyään matkat vievät kesäisin Jyväskylään ja Poriin asti. Viimeisin pidempi reissu ulottui 140 kilometrin päähän Härmään veteraanien kuntoutuslomalle. Kangasaho käy myös päivittäin lounaalla Ravintola Mikontalossa.

– Motiivina ajokortin uusimiseen olikin, että pääsen syömään joka päivä Perinnekylään. Siellä on niin hyvä ruoka. Minulla ei ole tullut autolla ajosta ainuttakaan sakkoa.

Lue lisää Suomenselän Sanomista 6.6.