Irtisanomisposti yllätti Keiturin Soten

Terveystalon ostama Attendo terveyspalvelut Oy on irtisanonut sopimuksen lääkäri- ja hoitajapäivystyksestä Ruovedellä ja Virroilla. Sopimuksen irtisanomisaika on kuusi kuukautta. Sopimus on Virtain kaupungin omistaman Keiturin Sote Oy:n ja Attendon välinen.

Keiturin Soten hallituksen puheenjohtaja Ari Rajamäen mukaan Terveystalon kanssa on pyritty ennen joulua sopimaan aikataulua neuvottelusta, miten toimintaa lähdetään kehittämään. Aikaa ei ole saatu sovittua, joten viime viikolla tullut irtisanomiskirje postin mukana oli suuri yllätys.

Keskiviikkoaamuna Suomenselän toimituksen tavoittama Rajamäki kertoi, että parhaillaan Keiturin Sote Oy:n johtoryhmä on pitämässä kokousta ja asiaan reagoidaan.  Attendon irtisanomissyy liittyy hintaneuvotteluihin, johon ei Keiturin Sotelta ole saatu vastausta. Tähän Rajamäki ei kommentoi.

Hän ei pidä tilannetta kuitenkaan huolestuttavana. Ari Rajamäki tähdentää palvelujen toimivan entiseen malliin. Myös Terveystalon alaisuuteen 28. joulukuuta siirtynyttä entistä Attendon henkilökuntaa on asiasta tiedotettu. Sopimus koskee noin 15 työntekijää koko Virtain ja Ruoveden yhteistoiminta-alueella. Osapuolten toivotaan löytävän ratkaisu mahdollisimman pian.