Juha Viitasaari ehdolla Virtain johtoon

uha Viitasaari on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri ja filosofian maisteri. Lisäksi hänellä on historiasta aineenopettajan pätevyys.

Virtain kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esittää Virtain uudeksi kaupunginjohtajaksi valtiotieteiden maisteri ja filosofian maisteri Juha Viitasaarta. Soinin kunnanjohtajana työskentelevä Juha Viitasaari, 32, on antanut virkaan suostumuksensa 12. elokuuta.

Lain mukaan kaupunginjohtajan virkaan voi antaa suostumuksensa siihen saakka, kunnes virallinen valintapäätös tehdään.

Kaupunginhallituksen mukaan yksimielisen esityksen perusteluina on kokonaisarvio, joka perustuu viran kelpoisuusehdot, hyvät vuorovaikutustaidot, hyvä perehtyneisyys kunnallishallintoon ja talouteen sekä Personnel Oy:n rekrytointikonsultin näkemys valittavan henkilön soveltuvuudesta.

– Mielenkiintoinen tilanne. Odotan innolla, miten kaupunginvaltuusto asian näkee, kommentoi Soinin kunnanjohtajana vuodesta 2017 asti työskennellyt Juha Viitasaari tiistaiaamupäivästä.

Kuortaneelta kotoisin oleva Viitasaari näkee maalaiskaupungin omasta näkövinkkelistään innostavana paikkana, joka on täynnä mahdollisuuksia. Hän kiinnittää huomiota myös Virtain hyvin hoidettuun talouteen.

Viitasaari on toiminut Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:ssä asiantuntijana edunvalvonnan, selvitystöiden ja vaikuttajaviestinnän parissa. Hän on työskennellyt Seinäjoen ammattikorkeakoulussa projektipäällikkönä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatitoiminnassa etenkin elinkeinoelämäyhteistyöhön, strategioihin ja osaamistarvekartoituksiin liittyen.

Virtain kaupunginvaltuusto käsittelee kaupunginjohtajan valintaa ensi maanantaina 19. elokuuta.

Lue lisää aiheesta 15. elokuuta ilmestyvästä Suomenselän Sanomista