Kaksi sutta pannoitettiin Virroilla

Virtain, Keuruun ja Ähtärin rajalla on liikkunut jälleen useamman vuoden hiljaiselon jälkeen susipariskunta, jotka molemmat pannoitettiin maaliskuussa Luonnonvarakeskuksen toimesta.

– Kyseessä on alfapari, jonka reviiri kulkee samoja reittejä, kun mitä aikaisempina vuosina uutisoidun laumankin kulkureitti noudatteli. Alueeseen kuuluvat Virrat, Keuruu ja Ähtäri, mutta Virrat ja Keuruu lienevät keskiössä, kertoo Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori Ilpo Kojola.

Aikaisemmin alueella on pannoitettu naarassusi Kara vuonna 2011 ja vuonna 2013 pannoitettiin myös jokunen nuori yksilö.

Kojolan mukaan pannoittaminen helpottaa kannanseurantaa ja samalla saamme tietoa geneettiseen tietopankkiin sekä seurattua sukupuuta pidemmälle.

– Esimerkiksi pannoituksen yhteydessä saatujen sylkinäytteiden avulla saamme lisätietoa enemmän. Toki tässä on taustalla myös paljon keskustelussa ollut asutuksen läheisyydessä liikkuminen ja sen seuranta, lisää Ilpo Kojola.

Toukokuun alussa saadaan varmasti havaintoja, mikäli pariskunnalla on pennut. Kesä näyttää mihin suuntaan tilanne kehittyy, kun susien liikkeistä tulee enemmän tietoa.

Lue lisää 2.5. Suomenselän Sanomista