Kerrostaloyhteisössä useampi tartunta

Virroilla on nyt ollut yhteensä 46 koronaan sairastunutta henkilöä vuoden aikana. Karanteenissa oli maanantaina 29. maaliskuuta oli yhteensä kahdeksan virtolaista.

Viime viikon aikana Virroilla todettiin yhteensä kuusi koronatapausta. Myös ikäihmisten keskuudessa tartunnat ovat huolestuttavasti kasvaneet. Lisäksi yhdessä tiiviissä kerrostaloyhteisössä on todettu useampi tartunta. Talon asukkaita on kehotettu hakeutumaan koronatestiin ja suositeltu jäämään omaehtoiseen karanteeniin.

– Epäilemme vahvasti, että Virroilla on oireettomia tai lieväoireisia koronakantajia, jotka ovat tietämättään tartuttaneet tautia myös ikäihmisiin, koska tautiin on sairastunut henkilöitä, jotka eivät ole asioineet paikkakunnan ulkopuolella. Virroilla on nyt selkeästi suurentunut riski altistua koronalle, koska kaikkien tartuntojen lähde ei ole selvillä ja testeille menossa on viivytelty, kaupunginjohtaja Henna Viitanen toteaa.

Viime viikolla Virtain kaupunki tiedotti mahdollisuudesta korona-altistumiseen apteekissa ja terveyskeskuksen laboratoriossa.

Näiden lisäksi Merikanto-opistolla on voinut altistua koronavirukselle viime viikolla. Tästä on tiedotettu erikseen musiikkiopiston oppilaita ja huoltajia.

Pääsiäisen lomakausi on lähestymässä ja matkustelun vuoksi riski epidemian pahenemisille entisestään myös Virroilla on olemassa.

– Nyt täytyy malttaa ja viettää pääsiäinen oman perheen kesken ulkoillen ja keväästä nauttien, muistuttaa Viitanen.