Koulun kaava etenee

Virtain kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantai-iltana ilman puheita koulun alueen asemakaavaehdotuksen. Asiasta teki selonteon kaavasuunnittelija Ilmari Mattila.

– Selvityksiä on tehty laajasti. Koulurakennuksen osalta jopa 18 selvitystä, lisäksi on tehty muita selvityksiä ja vaikutusten arviointeja. Uudisrakentaminen on ehdottomasti paras vaihtoehto.

Lausunnoissa on otettu voimakkaasti kantaa, mutta merkittävin lausunnonantaja eli Ely-keskus on todennut, että heillä ei ole lausuttavaa ja hyväksyy myös kaavan ja mahdollistaa uudisrakentamisen koulun osalta.

Uusi koulu tulee sijoittumaan nykyisen koulun ja opettajien asuntolan alueelle. Kaavassa ei ole suojeltu koulua eikä asuntolaa.

Ilmari Mattila selosti myös Nallelan peltoalueen asemakaavaa, josta on tavoitteena saada työpaikka-alue, teollisuuden sekä myymälä- ja varastotilojen myötä.

– Kantatie 66 tulee ottaa huomioon ja sen läheiset tontit olisivat sellaisia, että siellä voisi liiketoimintaakin harjoittaa. Viranomaisten kanssa on käyty vääntöä liikerakennusasioiden osalta,  sillä he haluaisivat, että kaupalliset palvelut sijoittuisivat keskusalueelle. Kunnassa taas nähdään, että osa niistä voisi olla valtateiden varrella, sillä ne ovat houkuttelevia paikkoja.

Nallelan asemakaava mahdollistaa kaikkiaan 24 tontin toteuttamisen elinkeinoelämän tarpeisiin. Kantatie 66:n varrelle on merkitty myös uusi paloaseman paikka.

Kaavasuunnittelija Ilmari Mattila (vas.) kertoi valtuuston kokouksessa Nallelan asemakaavan mahdollistavan kaikkiaan 24 tontin toteuttamisen elinkeinoelämän tarpeisiin.