Kriisityö jatkuu

Koko Virtaita koskettaneesta Liedenpohjan tapahtumasta kertovat myös kirkon edustalla palavat kynttilät.

Sisä-Suomen poliisi tiedotti eilen keskiviikkona, että se tutkii Liedenpohjan tapahtumia rikosnimikkeillä tappo ja tapon yritys. Rikosnimikkeet voivat muuttua tutkinnan edetessä.

Virtain kaupunki yhteistyössä Keiturin Soten ja Virtain seurakunnan kanssa aloitti välittömästi torstaina tapahtuman johdosta laajan kriisityön valmistelun ja jo lauantaina 23. tammikuuta oli Liedenpohjan kirkossa ja Virtain kirkossa molemmissa varattu aikaa keskustelulle ja tuntemuksien purkamiselle seurakunnan ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kanssa.

Liedenpohjan kirkossa järjestettiin koruton hiljentymistilaisuus lauantaina. Lähetys tilaisuudesta on katsottavissa YouTube -kanavalla. Tiistaihin mennessä lähetyksellä oli katselukertoja yhteensä 5 300.

Kynttilöitä kävi jättämässä hiljaisuudessa enemmän ja keskustelemassa hieman vähemmän, mutta kuitenkin tasaisesti. Tavoite ei ollutkaan tavoittaa massoja, vaan ihmiset, joilla on tarve keskustella.

Kriisityö jatkuu ja tukea on tarjolla näillä näkymin pitkälle helmikuuhun. Seurakunnan ja sote-alan ammattilaiset tavattavissa jo huomenna torstaina seurakuntatalolla ja Liedenpohjassa.

Kriisityöstä tarkempaa tietoa myös huomisessa lehdessä.