Kromin kiiltoa ja nostalgiaa Virroilla

Veteraaniautojen Virrat keräsi reilut 50 toinen toistaan kiiltävämmäksi entisöityä autoa kiertämään tehtävärastilta toiselle viime lauantaina.

Erkan Areenan parkkipaikalla riitti niin uteliasta yleisöä kuin asialle vihkiytyneitä autoharrastajiakin.

Mäntästä saapunut Anneli Toivola kertoi olevansa vannoutunut vanhojen autojen fani ja osallistuneensa miehensä kanssa useana vuonna Veteraaniautojen Virrat-tapahtumaan. Hänen kulkupelinsä oli vuoden 1965 Morris Minor, jollaisia on nähty muun muassa brittiläisissä tv-sarjoissa Hakekaa kätilö ja Sydämen asialla. Perheen kotoa löytyy myös vuosimallia 1962 oleva moottoripyörä.

– Tämä auto on ollut miehelläni vuodesta 1971 lähtien ja hän entisöi sen muutama vuosi sitten. Kun minä tulin kuvioihin mukaan, innostuin myös ja nyt etsin aikakauteen kuuluvaa rekvisiittaa kirpputoreilta. Myös kodin sisustus henkii vanhan ajan tunnelmaa. Lisäksi laulan bändissä, joka soittaa 60-luvun musiikkia, Toivola kertoi.

Hän kertoi, että ollessaan liikenteessä vanhalla autollaan, vastaantulijat heiluttelevat ja hymyilevät. Hän vastaa aina tervehdyksiin iloisesti vilkuttamalla.

Lue lisää' Suomenselän Sanomista 25.7.