Kulttuuriasiat tapetilla

Galleria Virinässä pohdittiin muun muassa, voisiko uudenvuoden vastaanoton ilotulitusta järjestää heti alkuillasta, että lapsiperheetkin pääsisivät katsomaan raketteja?

Galleria Virinässä pohdittiin virtolaista kulttuuria ajatuksena päivittää vuonna 2017 tehtyä kulttuuripoliittista ohjelmaa. Kulttuuripoliittista ohjelmaa päivitetään kahden vuoden välein.

Yleisötilaisuuden avannut Virtain kaupunginhallituksen jäsen ja kulttuuripoliittisen työryhmän puheenjohtaja Sanna Kangas näki tärkeänä, että on hyvä kuunnella myös kulttuurin käyttäjiä ja kuluttajia sekä tuottajia.

– Voimme pohtia sitä, mikä meillä Virroilla on hyvin tai mitä halutaan kehittää. On toki myös tärkeää, että kulttuuri tavoittaa mahdollisimman monet, hän alusti.

Kulttuurisihteeri Päivi Ylimys referoi omassa puheenvuorossaan kulttuuritoimen tuottaman kulttuurin sisältöä ja kertoi, että kulttuuripoliittinen ohjelma on hänen työkalunsa. Kulttuuritoimen vuotuisia tapahtumia ovat kansallinen veteraanipäivä, juhannusjuhlat, Virrat-päivä ja itsenäisyyspäivä sekä uudenvuoden vastaanotto.

Lue lisää, mitä tilaisuudessa keskusteltiin 28.2. ilmestyvästä Suomenselän Sanomista