Liedenpohjan kylämuseon pihapiirissä tapahtuu

Liedenpohjan kylämuseon perustamisesta tuli heinäkuussa kuluneeksi 50 vuotta ja muun muassa työnäytöksiä pääsee seuraamaan 17. elokuuta museon piha-alueella. –Vanhoilla kangaspuillakin pääsee kutomaan, vinkkaavat Pirkko Herranen, Leena Keskinen ja Markku Ojaluoma .

Liedenpohjan kylämuseota ja sen alulle pistänyttä kansakoulun- ja veistonopettaja, kotiseutumies Voipa Nuorukainen Sulkavaa (9.4.1884-31.7.1970) halutaan lauantaina 17. elokuuta tuoda jälleen esille. Heinäkuussa tuli kuluneeksi 50 vuotta, kun Virtain päivänä 6. heinäkuuta 1969 vietettiin kylämuseon avajaisia.

– Suunnitelmissa on Liedenpohja ennen ja nyt -päivä, kertovat menneen ajan osuudesta vastaavat Liedenpohjan maamiesseura sihteeri Leena Keskinen, puheenjohtaja Markku Ojaluoma ja maamieseuran naistenosaston rahastonhoitaja Pirkko Herranen.

Ohjelmassa on pitää museon ovet avoinna ja järjestää pihapiirissä vanhan ajan työnäytöksiä. Paikan päällä voi seurata muun muassa riukuaidan tekoa, heinän niittoa, kehräämistä, kirnuamista, perunajauhojen tekoa.

Lue lisää tulevasta tapahtumasta 1.8. Suomenselän Sanomista