Luontoilta Virroilla

Ammattiluontokuvaaja ja toimittaja Tea Karvinen on retkeillyt ja valokuvannut kaikissa Suomen 40 kansallispuistossa eri vuodenaikoina yhteensä yli 700 päivänä vuodesta 2010 lähtien. Kokemuksistaan ja kuvistaan Tea kokosi elävän ja erilaisen kansallispuistokirjan ”Kansallispuistot – maamme luonnon helmet”. (Docendo 2017)

Seitsemän vuoden työn tuloksena syntynyt kirja vaati yli 140 000 ajokilometriä, yli 200 vuosittaista matkapäivää, yhteensä yli 700 kansallispuistossa vietettyä päivää, paljon tietokoneella istumista, hyvin aikaisia herätyksiä sekä satoja haastatteluja ja kyselyitä.

– Koska en ole itse paras asiantuntija jokaisen kansallispuiston kohdalla, haastattelin retkilläni Metsähallituksen työntekijöitä ja puistojen kupeessa asuvia ihmisiä. Vien lukijan mukaan retkilleni. Teen samoin luontoilloissani, kun näytän parhaimpia kansallispuistovalokuviani ja kerron jokaisesta puistosta.

Tea Karvinen tulee pitämään Suomen kansallispuistoista kertovan luontoillan ensi keskiviikkoiltana 28. elokuuta Virroilla kaupungintalon valtuustosalissa.