Marttisen saarella mahdollisuudet kehittyä

Muun muassa juuri valittu kaupunginjohtaja Juha Viitasaari saapui virtolaisyrittäjien tavoin kuuntelemaan Virtain kaupungin kaavoitus- ja kehittämispäällikkö Ilmari Mattilan esitelmöintiä Marttisen saaren kehittämisestä. Esitelmää seurasi avoin keskustelu.

Nuorisokeskus Marttisen Vihta-saunalle kokoontui viime viikon keskiviikkona virtolaisia yrittäjiä kuuntelemaan Perinnekylän kehittämistä koskevia suunnitelmia. Kuntalaiset olivat saaneet esittää ideoitansa Marttisen saaren kehittämiseksi Virtain kaupungin internet-sivuilla.

Virtain kaupungin kaavoitus- ja kehittämispäällikkö Ilmari Mattila vastasi aiheen esitelmöinnistä, mutta tilaisuudessa nousi esille erityisesti avoin keskustelu.

Nuorisokeskus Marttisen uusi toimitusjohtaja Katariina Sallomy sekä myynti- ja markkinointipäällikkö Jari Ahola olivat myös paikalla. Lisäksi mukaan oli kutsuttu juuri valittu kaupunginjohtaja Juha Viitasaari.

– Ajatus on lähtenyt liikkeelle siitä, että Marttisen saarella olisi mahdollisuuksia kehittyä. Sitä varten haluttiin kokonaisvaltainen kehittämissuunnitelma, Ilmari Mattila taustoitti.

Päätavoitteena on luoda toimijoiden, kunnan ja kuntalaisten kanssa yhteinen näkemys Marttisen saaren kehittämiseksi ja toimintaedellytysten parantamiseksi.

– Samalla pyritään lisäämään Virtain kaupungin elinvoimaa, tunnettavuutta ja vetovoimaa, Mattila luetteli.

Marttisen saarta pyritään kehittämään sen eri osa-alueet huomioon ottaen. Erillisinä osa-alueina nähdään nuorisokeskuksen toiminta, Perinnekylä, Virtain nuorison vapaa-ajan toiminta ja kuntalaisten vapaa-ajanvietto.

– Matkailusta on puhuttu paljon. Oma näkemykseni on myös se, että matkailuun olisi mahdollisuuksia. Tämä on erittäin hieno paikka. Koitamme määritellä mahdollisuuksia valtakunnallisen ja kansainvälisen matkailun kannalta, Mattila valotti.

Hänen mukaansa myös paikkakunnan loma-asukkaat ja veneilijät voivat olla iso kohderyhmä Marttisen saaren kannalta.

Lue lisää 5.9. Suomenselän Sanomista