Maskisuositus kannattaa ottaa tosissaan

Virroilla mennään tällä hetkellä Pirkanmaan alueen maskisuositusten mukaan. Kaupunginjohtaja Juha Viitasaari toteaa, että asiantuntemusta on keskitetty muun muassa PSHP:n verkostoihin, joissa on mukana Virtain kaupungin hallinto- ja tartuntatautilääkäri Timo Leppäharju.

– Paljon on korostettu myös turvavälien noudattamista erityisesti työpaikkojen taukotiloissa. Ne ovat ilmeisesti aiheuttaneet suuren osan tartunnoista, kuten toki myös tiedossa olevat tapahtumat ja retket, kertoo Viitasaari.

Kaupungilla on vain mahdollisuus suositella maskien käyttöä, mutta esimerkiksi tapahtumanjärjestäjät voivat vaatia niiden pitämistä.

Viitasaari tähdentää, että nyt ollaan siinä tilanteessa, että Virroillakin on syytä ottaa maskisuositus tosissaan, kuten myös muut suositukset tartuntojen välttämiseksi.

– Kannustamme ehdottomasti suojainten käyttöön aina, kun ollaan lähikontaktissa oman perheen ulkopuolisten kanssa. Lisäksi suositellaan lataamaan Koronavilkku- sovellus kännykkään.

– Kaikki Virroilla tiedossa olevat altistumiset ovat sattuneet tavallisissa arjen kohtaamisissa, joissa ei ole huomioitu riittävästi yleisesti annettuja ohjeistuksia.

Yleisötilaisuuksissakin Virroilla mennään laajempien suositusten mukaan.

– Ajatuksena on suojata itsensä lisäksi muut huolehtimalla turvaväleistä. Suositamme vahvasti, että asiakkaat käyttävät maskia saapuessaan kaupungin tiloihin.

Virtain kaupunki on varautunut tartuntojen määrän nousuun monin tavoin jo maaliskuusta saakka.

– Meillä on sama valmius ottaa esimerkiksi vastaan lisääntyvää hoitotarvetta ja myös muut osa-alueet, kuten testauskapasiteetti ja suojainhankinnat on pyritty varmistamaan. Tarvittaessa suljemme toimintoja, jos tilanne vaatii, mutta pyrimme kuitenkin nyt mahdollistamaan normaalin elämän.

Kaupunginjohtaja korostaa, että meidän on tärkeä oppia elämään uuden tilanteen kanssa.

– Seuraamme tilannetta jatkuvasti niin paikkakunnan ja alueen kannalta kuin maakunnallisten ryhmien osana.