Muutoksia Virtain poliklinikan aukioloaikoihin kesän ajaksi

Virtain terveyskeskuksen poliklinikan aukioloaikoihin on tulossa muutoksia ajalle 5. heinäkuuta – 1. syyskuuta 2019. Ruoveden poliklinikan aukioloajat eivät muutu. Perusturvalautakunta hyväksyi uudet aukioloajat 18. kesäkuuta pitämässään kokouksessa.

Keiturin Soten toimitusjohtajan Jari Kolkkisen mukaan syy aukioloaikojen muutokseen on lääkäripula.

– Lääkäripula koskee koko Suomea, joten emme ole yksin asian kanssa, Kolkkinen kommentoi.

Hän tiedottaa, että 2. syyskuuta alkaen yhteistoiminta-alueelle aletaan saada uusia lääkäreitä uuden palvelutuottajan kautta. Uudesta yhteistyökumppanista tiedotetaan myöhemmin.

Heinä–elokuun aikana lääkärin kiireellinen vastaanotto toimii ajanvarauksella arkisin ja lauantaisin iltapäivään klo.16.00 asti. Hoitajan kiireellinen vastaanotto toimii ajanvarauksella arkisin klo.18.00 asti. Sunnuntaisin ei ole lääkärin tai hoitajan kiirevastaanottoa.

Poliklinikoiden palvelunumeroihin soitettaessa asiakas ohjataan puhelimessa tehdyn hoidontarpeen arvion perusteella joko sairaanhoitajan tai lääkärin vastaanotolle. Lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotot toimivat ajanvarauksella, eikä vastaanotolle tultaessa tarvitse ilmoittautua.

Lääkärin ja hoitajan kiireetön vastaanotto toimii ajanvarauksella entiseen tapaan.

Poliklinikoiden ollessa suljettuna vakavammat sairaudet ja tapaturmat hoidetaan Acutassa. Ennen Acutaan lähtemistä suositellaan soittamista Acutan numeroon.

Kolkkinen muistuttaa, että terveydenhuoltolaki turvaa oikeuden kiireelliseen hoitoon lähimmän terveysaseman tai sairaalan päivystysvastaanottoon kotikunnasta riippumatta.  Tämän johdosta jokainen voi kiireellisessä tilanteessa hakeutua lähellä oleviin terveyskeskuksiin joissa on kiirevastaanotto.