Opiskelijoiden tiimit työstivät mielenkiintoisia innovaatioita

Miltä kuulostaisi gondolihissi tai tuulitunneli Marttisessa tai vaijerilaskua ja alamäkiluistelua Pukkivuoressa? Entä palvelu, jossa voit tuhota romun autosi ja tuhoamisprosessista kuvataan video YouTube -palveluun? Näitä ja monia muita innovaatioratkaisuja esiteltiin InnoVirrat -innovointitapahtumassa, joka järjestettiin Nuorisokeskus Marttisessa. Kaksipäiväinen tapahtuma oli osa Tampereen ammattikorkeakoulun Virtain toimipisteen tradenomiopiskelijoiden ”Innovaatio-osaaminen liiketoiminnassa” -opintojaksoa.

InnoVirrat -intensiivipäivien aikana opiskelijoista koostuvat tiimit saivat toimeksiannon omalta kummiyritykseltään tai muulta taholta. Toimeksiantoa ei saanut paljastaa opiskelijoille etukäteen vaan he kuulivat siitä tapahtuman ensimmäisen päivän aamuna. Aikaa ratkomiselle ja innovoinnille oli seuraavaan päivään, jolloin esitykset julkistettiin toimeksiantajille ja kutsuvieraille avoimessa yleisötilaisuudessa.

Esityksistä annettiin välittömät palautteet raadin toimesta. Raatiin kuului Tampereen ammattikorkeakoulun edustaja Hanna Saraketo, Nuorisokeskus Marttisen toimitusjohtaja Katariina Sallomy, Virtain kaupunginjohtaja Juha Viitasaari, Keskustan kansanedustaja Arto Pirttilahti, Visu Kalusteen toimitusjohtaja Mikko Harmanen, Virtain yritys- ja markkinointikoordinaattori Kaisa Vanhala sekä Ruoveden kehityspäällikkö Sirkku Mäkelä.

Tapahtumasta ja innovoinneista lisää 23.1. ilmestyvässä lehdessä.