Palvelut toimivat – haasteista huolimatta

Virtain ja Ruoveden terveyskeskusten poliklinikoiden henkilökunta sai tiedon vastaanottopalveluiden sopimuksen irtisanomisesta Terveystalon johdolta 7. tammikuuta. Myöhemmin myös Keiturin Sote Oy tiedotti siitä.

– Henkilöstöllä ei ole tietoa, miten toiminta jatkuu 5. heinäkuuta 2019 jälkeen sopimuksen päättyessä. Asiasta on luvattu tiedottaa kevään aikana, selvittää poliklinikan sairaanhoitaja, luottamusmies Juha Hörkkö Virtain terveyskeskuksesta.

Hän toteaa useiden muutosten olevan todella raskaita vastaanoton henkilöstölle. Toukokuussa 2017 työnantaja Keiturin Sotesta muuttui Attendoksi. Siitä vuoden päästä tiedotettiin toimintojen myynnistä Terveystalolle, joka kauppa toteutui 28. joulukuuta 2018. Lisäksi epävarmuus Ruoveden palveluiden järjestäjätahosta painaa mieliä.

– Voin todeta henkilöstön olevan väsyneitä näihin muutoksiin. Mikäli nyt tapahtuu jälleen työnantajan vaihdos 5. heinäkuuta alkaen, Ruoveden henkilökunnalle se on 2000-luvulla jo seitsemäs ja Virtain henkilöstölle viides.

– Kaikista muutoksista huolimatta henkilökunta tekee parhaansa palvellakseen Ruoveden ja Virtain asukkaita, Juha Hörkkö painottaa.

Virtolainen Pirkko Heinonen on rauhallisella mielellä ja uskoo, että hoito järjestyy tulevaisuudessakin.

– Omalla kohdallani hoitoon pääsy on aina toiminut hyvin ja lääkärillä on ollut aikaa. Nytkin sain käynnilläni vietyä kahta asiaa eteenpäin. Mielestäni valtioneuvoston päätös oli oikea. Päättäjillä on vielä kova työ edessään. Toivon työntekijöille jaksamista epätietoisessa tilanteessa.

Lue lisää Suomenselän Sanomista 24.1.