Perhekeskus avaa ovensa

Keiturin Soten terveydenhoitaja, lapsiperheiden asiakaspalveluohjaaja Auli Arpiainen (vas.) ja perhekeskuskoodinaattori Ritva Leijala kannustavat ihmisiä tutustumaan perhekeskuksen tiloihin ensi torstaina 14.helmikuuta

Kun Virroilla avataan perhekeskus 14. helmikuuta remontoituihin neuvolatiloihin, tarkoittaa se myös lapsiperheiden palveluiden keskeisten työntekijöiden saamista lähemmäksi toisiaan. Äitiys-ja lastenneuvola, perhesuunnittelun, psykologin ja perheneuvojan työpisteet löytyvät saman käytävän varrelta.

– Työntekijät ovat olleet pääsääntöisesti samassa talossa, mutta hajallaan. Uutena vahvuutena ovat kolme ajanvaraushuonetta, joita eri toimijat voivat ajanvarauksella hyödyntää lapsiperheiden erilaisissa tilanteissa. Yksi huoneista on perhetapaamishuone, jossa eri toimijat voivat tavata perheverkostoja. Myös lastenvalvoja alkaa käydä Virroilla paikan päällä, kertoo perhekeskuskoordinaattori Ritva Leijala Keiturin Sotesta.

Perhekeskuksen perustaminen osa valtakunnallista LAPE-hanketta, joka on yksi valtion kärkihankkeista. Sote-palvelut yhdistetään asiakaslähtöisiksi kokonaisuuksiksi.

Lue lisää Suomenselän Sanomista 7.2.