Purulankulman rakennustyöt alkavat tontin raivauksella

Purulankulman tontilla rakennustöitä edeltävä puiden korjuu aiheuttaa poikkeustilanteita etenkin kevyenliikenteenväylää S-Marketilta Nallelan ja Tapiolan suuntaan käyttäville. Liikkumista joudutaan hetkittäin rajoittamaan helmikuun aikana tapahtuvien hakkuutöiden vuoksi.

– Ymmärrämme hyvin, että tällainen työmaa kiinnostaa yleisöä, etenkin lapsia. Meille hakkuutöiden toteuttajana on erittäin tärkeää, että kaikki tapahtuu turvallisesti, eikä ulkopuolisille aiheudu vaaraa, sanoo UPM Metsän Virtain metsäasiakasvastaava Jukka Vähä-Jussila, ja kertoo, että myös koulua tullaan tiedottamaan asiasta.

UPM:n metsäasiakaspäällikkö Janne Vaittinen täydentää, että hakkuukoneen työskennellessä puun säleitä ja sirpaleita saattaa lentää kauas. Hän huomauttaa, että metsäkoneen työskennellessä turvaetäisyys on 90 metriä ja tontin pieni koko huomioiden vaara-alue yltää myös sen ulkopuolelle.

– Suurin huoli meillä on lapsista. Heitä varmasti koneet kiinnostavat ja koulureitin varrella he saattavat jäädä työmaata ihmettelemään. Toivommekin vanhemmilta, että he opastaisivat lapsia varoitusmerkkien huomioimisessa, Vaittinen tähdentää.

– Käytännössä yhden päivän aikana, jolloin hakkuukone työskentelee lähellä tietä, liikkumista kevyen liikenteen väylällä joudutaan hetkittäin rajoittamaan. Paikalla on hakkuutöiden aikana metsäyhtiön puolesta henkilö opastamassa ja huolehtimassa turvallisuudesta.

Lue lisää Suomenselän Sanomista 7.2.