Tarkkana laivarannan pysäköinnissä

Virtain taksiautoilijat ry:n Kari Haapamäki ja Timo Eteläniemi sekä Virtain poliisin ylikonstaapeli Kari Jokinen muistuttavat yksityisautoilijoita, mopoilijoita ja mönkijäkuskeja, että laivarannan taksitolpan ja linja-auton kääntöpaikan alueella vallitsee pysäköintikielto. – Ihmisten pitäisi jaksaa kävellä Rantaterassi Baarpuurin viereiseltä parkkipaikalta uimarannalle. Sieltä taitaa ravintolaan olla lyhempi matka kuin kääntöpaikalta, Jokinen kannustaa.

Virtain laivarannan taksitolpan ja linja-auton kääntöpaikan alue on ollut kesän aikana useiden yksityisautoilijoiden ahkerassa käytössä parkkipaikan ominaisuudessa. Pysäköinti on kuitenkin alueella kielletty.

– Yksityisautoilijat, mopoilijat ja mönkijäkuskit eivät saa pysäköidä taksitolpalle ja linja-autopysäkille rajatulla keltaisella alueella lainkaan. Koko laivarannan kääntöpaikka on pysäköintikieltoaluetta. Ainoastaan vammaisen pysäköintiluvan omaava henkilö voi parkkeerata alueelle, mutta ei keltaisella merkitylle kaistaleelle, Virtain poliisin ylikonstaapeli Kari Jokinen selventää.

Laivarannassa pysäköinti on sallittua ainoastaan Rantaterassi Baarpuurin yläpuolella rinteessä sijaitsevalla parkkialueella.

Virtain taksiautoilijat ry:n Timo Eteläniemi ja Kari Haapamäki kokevat, että yksityisautojen pysäköiminen taksitolpalle luo vaaratilanteita, kun he ottavat asiakkaitaan kyytiin.

– Jos emme pääse takseillamme pysäköimään taksitolpalle, joudumme aukaisemaan autojemme ovet ja ottamaan asiakkaat kyytiin ajoradalla. Jatkuvan liikenteen vuoksi siinä piilee vaara, Haapamäki selvittää.

Lue lisää Suomenselän Sanomista 11.7.