Ulkomaantyö houkutti teologian opintojen pariin

Miika Kähkönen osallistui Itä-Nepalissa shantaali-heimon hinduhäihin. – Sain kutsun, vaikka en tuntenutkaan häistä melkein ketään, Kähkönen muistelee.

Virtolaissyntyinen Miika Kähkönen palasi Joensuusta kotikonnuilleen kevään viettoon vuosien opiskelurupeaman jälkeen. Teologiaa opiskelleen miehen valmistuminen häämöttää kesäkuussa ja gradu lähti juuri viimeiseen palautukseen Itä-Suomen yliopistolle.

– Halusin alun perin opiskella teologiaa, sillä minua kiinnosti kirkon ulkomaantyö. Olisi kiva työskennellä lähetyskentällä tai ylipäätänsä ulkomailla, Kähkönen taustoittaa.

Opintoihin sisältyi myös kolmen kuukauden mittainen työharjoittelu, jonka Miika Kähkönen suoritti keväällä 2018 Suomen Lähetysseuralle Nepalissa. Hän kuvailee harjoittelua maassa hienoksi kokemukseksi, onhan kyseessä hindulais-buddhalainen maa.

– Oli mielenkiintoista nähdä, kuinka kristittyjen työ toimii siinä kontekstissa. Siellä ei tietenkään kristinuskon levittämistä voi tehdä, mutta Suomen Lähetysseura oli kattojärjestö, joka mahdollisti esimerkiksi koulutuksen järjestämistä. Ihmiset kokivat, että heitä autetaan ja heidät huomioidaan. Sen vuoksi seurakunnat kasvoivat Nepalin sisällä. Uskosta ei saarnattu, vaan kristinusko leviää nepalilaisten itsensä toimesta.

Lue lisää Suomeselän Sanomista 9.5.