Vaskiveden koululla viitteitä epäpuhtauksista

Vaskiveden koulussa on tehty rakennetutkimuksia ja niiden alustavia tuloksia on tullut juuri laboratoriosta. Koulun ylemmän rakennuksen oppilaseteisen lattiasta ja toisesta pienemmästä tilasta on löytynyt viitteitä epäpuhtauksista ja kuituja on yli toimenpideraja-arvojen. Luokkahuoneista ei epäpuhtauksia ole löytynyt.

– Tutkimukset ovat vielä aivan kesken. Tiedämme oikeastaan vasta sen, että lisätutkimuksia on syytä tehdä, jotta tiedämme, kuinka laajasta vauriosta on oikeastaan kyse. Nämä ovat vielä aivan alustavia tuloksia, kertoo rehtori Katri Rantala ja lisää, että toimenpiteitä Vaskiveden koulu kuitenkin tarvitsee.

Koululla järjestetään tänään torstai-iltana avoin keskustelutilaisuus, johon on kutsuttu vanhemmat ja Vaskiveden kyläyhdistyksen sekä sivistyslautakunnan jäseniä.

Rehtori Katri Rantalan lisäksi paikalle tulee ainakin työsuojelupäällikkö Asko Ihamäki ja tekninen johtaja Raimo Pirhonen.

– Haluamme kuulla vanhempien ja kyläläisten näkemyksen koulun tilanteesta ja kertoa sen mitä tällä hetkellä tiedämme. Koulun oppilailta tai heidän perheiltään ei ole tullut viestiä siitä, että joku oppilaista oireilisi koulussa, selventää Rantala.

Koulunpidon kannalta ollaan päätymässä siihen ratkaisuun, että kevään ajaksi opetus siirretään alempaan rakennukseen, jotta tekninen puoli pääsee tutkimaan ja selvittämään korjaustarpeita paremmin.