Virroilla tavoitteena ylijäämäinen tilinpäätös

Virtain kaupunginhallitus käsitteli maanantain kokouksessaan vuoden 2020 talousarviota. Puhetta riitti niin pitkään, että asiaa puitiin vielä jatkokokouksessa tiistai-iltana, ennen kuin päätös esityksestä kaupunginvaltuustolle saatiin aikaan.

Virtain kaupungin vuoden 2020 talousarvioesitys on 201 221 euroa ylijäämäinen.

Menojen kasvupainetta käyttötalouden talousarvioon vuodelle 2020 sekä suunnitelmavuosille 2021–2022 luovat sairaanhoitopalveluiden menojen kasvu, mahdollinen työvoimakustannusten nousu sekä sen välillinen vaikutus muiden kustannusten nousuun.

Koulutilojen käyttökustannukset säilyvät edelleen korkealla tasolla väistötilojen johdosta, myös kiinteistöjen purkukustannuksia sisältyy edelleen talousarvioon.

– Vuonna 2019 vahvistettu tasapainottamisohjelma puolestaan hillitsee menojen kasvua. Suunnitelmavuosina mittavat investoinnit nostavat myös rahoituskuluja sekä poistoja. Valtionosuudet ovat nousemassa merkittävästi vuoteen 2019 verrattuna, mikä on tasapainottamisohjelman ohella vaikuttamassa siihen, että talousarvio on positiivinen, selvitti vs. kaupunginjohtaja Henna Viitanen.

Talousarviovuosi 2020 on toiminnalliselta tulokseltaan vuoden 2019 ennusteen tasolla. Tulosta rasittavat edelleen kertaluonteiset purkukustannukset, joilla on kuitenkin myönteinen vaikutus tulevien vuosien käyttötalouteen.

Veroprosentteihin ei esitetä muutosta.

Kaupunginvaltuusto käsittelee talousarvion 18. marraskuuta.

Lue lisää Suomenselän Sanomista 7.11.