Virroillakin useita korona-altistumisia

Virrat-Ruovesi -yhteistoiminta-alueella on viimeisen noin viikon aikana tullut ilmi useita korona-altistumisia uutisoitujen Ruoveden tapausten lisäksi.

– En ota kantaa lukumäärään altistuneiden tai tartuntojen osalta. Joka tapauksessa tartuntaketjut on selvitetty epidemiaryhmän toimesta. Todettujen tapausten johdosta kaikkiin tartuntariskin omaaviin henkilöihin on oltu yhteydessä ja sen myötä mahdollisesti altistuneet on asetettu karanteeniin, tiedottaa Virtain kaupunginjohtaja Juha Viitasaari.

– Tilanne on hallinnassa ja sen myötä on myös tehty tarvittavia toimenpiteitä kaupunkikonsernin toiminnassa. Olemme myös tiukentaneet jonkin verran sisäisiä ohjeitamme tartuntariskin vähentämiseksi.

Karanteenipäätösten ansiosta mikään tietty alue tai paikka ei ole sen riskialttiimpi kuin mikä tahansa tila, jossa on useita ihmisiä.

– Näinä aikoina riski on olemassa kaikkialla ja kaikki voivat omalla toiminnallaan kantaa vastuun, ettei tartuntoja tule. Nyt tiedämme kuitenkin vielä selkeämmin, että tartuntariski on läsnä paikkakunnalla.

– Tiedotamme mahdollisimman nopeasti, mikäli tilanne pahentuu tai erityistoimia tarvitaan, Viitasaari sanoo.

Edelleen hyvä käsihygienia ja turvavälit ovat avaimia tartuntojen välttämiseksi.