VirtU:n 90-vuotisjuhlakisat paisuivat

Juhlakisoissa nähdään naisten korkeudessa kilpailemassa muun muassa Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Heidi Erkinheimo,
joka on saavuttanut lajissa SM-pronssia Kalevan kisoissa vuonna 2015. Kuva: Tero Siivola

Urheilukentällä käynnistyy torstai-iltana 6. kesäkuuta Virtain Urheilijoiden 90-vuotisjuhlakilpailut. Kisat ovat houkutelleet paikkakunnalle miesten keihäänheiton Suomen parhaimmiston ja sokerina pohjalla on Trininad & Tobagoa edustava Olympiavoittaja Keshorn Walcott.

Walcott hakee loistavia kisatuloksia ennen tärkeimpiä kisoja. Koska kyseessä on maailmanluokan heittäjät, niin myös valtakunnan media on kiinnostunut tapahtumista. YLE tulee tekemään keihäänheitosta televisiointia.

Paikalle odotettiin myös keihäänheittäjä Antti Ruuskasta, jonka piti käynnistää kilpailukautensa Virroilla. Maanantain viimeistelyharjoituksissa sattunut nivusvamma estää kuitenkin kisakauden avaamisen VirtU:n juhlakisoissa. Mielenkiintoista nähtävää kuitenkin riittää, sillä keihäskisassa mittelöi Suomen tulevaisuuden nimiä, esimerkiksi 84,98 metriä heittänyt Joensuun Katajan Lassi Etelätalo. Keihäänheittäjiä on ilmoittautunut kilpailuun yhteensä 13.

Pelkkään miesten keihääseen loistava lajivalikoima ja erinomaiset urheilijat eivät rajoitu. Naisten moukarissa kilpailee Riihimäen Kiskoa edustava Inga Linna, jolla on hyvät mahdollisuudet rikkoa jo tänä kesänä Suomen ennätys 69.63.

Miesten korkeudessa nähdään kansallisesti hyvä kilpailu, sillä mukana on kuusi kilpailijaa, joista kolme on urallaan ylittänyt 210. Myös naisten kiekossa on paikallisesti jännitettävää, kun Virtain Urheilijoiden Helena Leveelahti kohtaa parin vuoden takaisen Suomen mestarin Krista Uusi-Kinnalan.

Ainutlaatuinen
tapahtuma

– Viikko takaperin selvisi, miten suuri ja ainutlaatuinen tapahtumasta on tulossa, joten talkoolaisten määrää jouduttiin tuplaamaan noin 40:een. Olemme saaneet hienosti toimitsijoita mukaan suorituspaikoille ja  kahvion puolelle sekä liikenteen ohjaukseen, kiittelee yleisurheilujaoston puheenjohtaja Tanja Sihvonen.

Hän vastaa kisajärjestelyistä yhdessä Hanna-Liisa Haaviston, Sari Kolun, Pilvi Raivion, Kimmo Sihvosen, Suvi Niemen ja Esko Mattilan kanssa.

Myös yleisön viihtyvyys on huomioitu. Heitä palvellaan kahdella kahviolla, joista toinen on sijoitettu aivan katsomon viereen. Järjestäjätaho Virtain Urheilijat toivookin, että yleisöä saadaan paljon paikalle kannustamaan urheilijoita.

Sihvonen on kiitollinen myös paikallisille yrittäjille, joita ilman tapahtuman toteutus olisi mahdotonta. Myös moniin muihin yksittäisiin asioihin on saatu paikallisilta tukijoilta apua.

– Huippusuorituksista urheilijoille maksetaan bonusrahaa, mainitsee Tanja Sihvonen.

Kisan tuotto käytetään virtolaiseen lasten- ja nuorten yleisurheiluun. Lippuja voi ostaa kolmesta pisteestä urheilukentän läheisyydessä.