Vuoden ensimmäinen virtolainen syntyi keskosena

Keskosena syntynyt Ossi-vauva on Otto Lounasvuoren ja Milla Heinäsen toinen lapsi. Äitinsä sylissä haukotteleva, neljän kuukaudenikäinen lapsi on nykyään vastasyntyneen mitoissa. Ossi painaa 4 kiloa 200 grammaa. Pituutta on kertynyt 50 senttimetriä.

Vuoden ensimmäinen virtolainen syntyi keskosena kiireellisellä keisarileikkauksella 3. tammikuuta kello neljän aikaan iltapäivällä. Ossi-vauva painoi syntyessään vain 790 grammaa. Pituutta oli 31, 5 senttimetriä. Keisarileikkaus tehtiin 3 kuukautta ja 20 päivää ennen laskettua aikaa.

– Raskausaika oli helppo. En kärsinyt pahoinvoinnista. Sitten yhtäkkiä istukka irtosi raskausviikolla 24, Ossin äiti Milla Heinänen muistelee.

Vauva vietti elämänsä ensimmäiset kolme kuukautta teho-osastolla Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Vauva oli reilun kuukauden keskoskaapissa. Lopun sairaalaoloajan Ossi vietti vauvojen avosängyssä. Aluksi keskosta pidettiin hengityskoneessa. Hengitystukea lievennettiin vähitellen, ja lopulta lapsella oli ainoastaan happiviikset.

Lue lisää Suomenselän Sanomista 9.5.