Yli 50 virtolaista karanteenissa

Virtain kaupunki tiedotti 2. syyskuuta, että yhtenäiskoululla on todettu koronatartunta. Terveysviranomaiset asettivat karanteeniin kyseisen luokan oppilaat sekä tartunnan saaneen kanssa samassa koulukuljetuksessa kulkeneet oppilaat. Altistuspäivä oli maanantai 30. elokuuta. Terveysviranomaiset kontaktoivat henkilöt ja määrittelevät karanteenin tarpeen ja sen pituuden.

– Maanantaisen tiedon  jälkeen Virroille on tullut viikon aikana yksi uusi tartunta lisää. Yhtenäiskoulussa on tällä hetkellä karanteenissa yhteensä kolme ryhmää. Karanteenissa on kaikkiaan reilu 50 ihmistä. Koulun lisäksi lukuisia virtolaisia on altistunut koronalle myös muilla paikkakunnilla, tiedottaa kaupunginjohtaja Henna Viitanen.

Karanteeniin määrääminen arvioidaan tapauskohtaisesti. Esimerkiksi kaksi rokotetta saanutta henkilöä ei välttämättä ole tarvetta asettaa karanteeniin, vaikka olisikin altistunut virukselle.

Maanantain tietojen mukaan 60,2 prosenttia virtolaisista on saanut kaksi rokotetta. Ensimmäisen rokotteen saaneita on 76,8 prosenttia. Ensi lauantaina Virroillakin järjestetään walk in -rokotuspiste, jonne voi mennä ottamaan ensimmäisen tai toisen rokotteen.

Tehosterokotteita annetaan aikaisintaan kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä rokoteannoksesta.